Winkelwagen € 0,00

MelQ Pneumatiek cilinders

Pneumatiek cilinders DMCA/RC

Nadat we 28 jaar geleden de eerste cilinders in de melkstallen markt hebben geleverd, hebben we veel geleerd over legeringen van aluminium, oppervlakte behandelingen, de gevolgen van slechte perslucht en de verschillen tussen verschillende afdichtingsmaterialen ontdekt.

 

De afgelopen drie jaren hebben we de DMCA/RC uitontwikkeld gebaseerd op eerder opgedane ervaringen. Nieuwe legeringen, nieuwe afdichtingen, en een nog betere vuil-afschraapring waren onderdeel van de productontwikkeling. Met 200 cilinders hebben we drie jaar intensief op een melkrobot getest. De cilinders zijn zeer intensief gebruikt (tot wel 433.000 cycli, en de test loopt door…) en we kunnen stellen dat de cilinders tot op heden zonder problemen functioneren.

 

Bekijk onze DMCA/RC cilinders

 

Bekijk onze DMCA/RC toebehoren

 

Pneumatiek cilinders DEM/RC

De nieuwste toevoeging aan het MelQ pakket is de DEM/RC, een MelQ rondcilinder. Geheel conform ISO6432 en ook voorzien van de speciaal voor deze toepassing ontwikkelde schraapring en neusseal, zodat er geen lekkage door vuil kan ontstaan. Uiteraard is de cilinder bestand tegen omgevingsinvloeden, zoals hoge luchtvochtigheid en de sterke concentraties ammoniak in de lucht.

 

Bekijk onze DEM/RC cilinders

 

Bekijk onze DEM/RC toebehoren

 

Vernieuwde schraapring

We weten nu hoe onze nieuwe schraapring op de zuigerstang functioneert: perfect! De schraapring zit gemonteerd met een RVS seegerring en kan er alleen uit als u het wilt. Zonder zichtbare slijtage dankzij de slijtvaste zuigerstangafdichting en de test loopt natuurlijk gewoon door. We houden van stalvuil tot vliegenpoepjes perfect van de stang af zodat er geen lekkage door vuil in de afdichting kan ontstaan. Ook met de hogedruk reiniger hebben we goede ervaringen. De zuigerstang afdichting is hiermee perfect opgesloten en kan niet meer uit de cilinderkop worden getrokken.

 

Upgrade uw cilinders: De PMY/RB cilinders zijn inmiddels bij nieuw levering voorzien van de nieuwe schraapring en geven zo een enorme standtijd verbetering. U kunt losse kappen van de PMY/RB of de DMCA/RC bestellen om tegen zeer lage kosten de huidige cilinders bedrijfszekerder te maken dankzij de nieuwe schraapring. U kunt cilinders van andere pneumatiek merken probleemloos vervangen als u dezelfde diameter en slaglengte besteld omdat vrijwel alle cilinder voldoen aan de maten zoals vastgelegd in de ISO 15552 normering

 

MelQ aluminium legering

De cilinderkappen van de DMCA/RC hebben de afgelopen jaren de ammoniak dampen goed doorstaan. De nieuwe aluminiumlegering slaat ook bij kleine beschadigingen niet wit uit. Door deze aluminiumlegering en de effectievere productie methode is de DMCA/RC cilinder tot wel 25% goedkoper dan de PMY/RB cilinder die we de afgelopen jaren succesvol hebben ingezet. De nieuwe DMCA/RC cilinder met diameters Ø32 tot en met Ø125mm is er om te blijven: een betere cilinder voor minder geld, specifiek ontwikkeld voor gebruik in de melkstal

Lees ons Privacy statement.