Winkelwagen € 0,00

MelQ compressorkit

MelQ compressorkitMelQ introduceert als eerste in de markt een compleet samengebouwde kit met compressor, luchtdroging en tank met een gegarandeerd dauwpunt van -40°C, speciaal voor de agrarische markt. Wij leveren voedselveilige perslucht vanwege het dauwpunt waarop geen bacteriële groei wordt ondersteund. Uiteraard verhoogt de kwaliteit van de perslucht ook de levensduur van uw pneumatiek componenten.


Een snelle en probleemloze plaatsing van de set is gegarandeerd. Alle componenten zijn voorgemonteerd, lekdicht en door MelQ getest voor aflevering. We hebben onze kennis gebruikt om ammoniakcorrosie, condensvorming in de olie en onverwachte compressorproblemen te voorkomen. Daarnaast levert het systeem voedselveilige perslucht.


MelQ Compressor

MelQ compressorDe compressor

MelQ kiest voor een schottencompressor, waarvan de motor direct met de compressor is verbonden zodat een V-snaar of tandwielkast overbodig is om hoge toerentallen te realiseren. Daarmee geen radiale en axiale krachten die lagers zwaar belasten. Dit levert winst op in energieverbruik: de schottencompressor is tot wel 20% zuiniger dan schroefcompressoren.

De gebruikte synthetische compressorolie is zeer stabiel en zal nauwelijks vocht opnemen zodat er geen emulsie zal ontstaan die het einde van de compressor inleidt. De compressorolie is conform NSF/FDA richtlijnen en veroorzaakt geen schadelijk effect bij incidenteel contact met voedingsmiddelen of verpakkingen daarvan. De zeer lage olie overdracht van de perslucht < 5 PPM en optioneel gebruik van actief koolkolommen verzorgen een betrouwbare toepassing in de eerste keten van de voedselindustrie.


MelQ drogingDe droging en persluchtopslag

Om droge, condensvrije perslucht te krijgen kunt u lucht op meerdere manieren drogen. Om perslucht te maken die geen bacteriële groei meer ondersteund zult u altijd een dauwpunt (DDP) moeten bereiken van minimaal -26°C. Daarom gebruikt MelQ een adsorbtiedroger.

MelQ drogingWe koelen de perslucht direct na de compressor met een warmtewisselaar, voordat deze de filters van de droger ingaan voor de eerste afgifte van vocht en vuil. In de adsorbtiedroger worden de kolommen om en om gebruikt voor droging en vervolgens om en om gedroogd met droge perslucht. Om kostbare perslucht te besparen gebruikt de adsorbtiedroger geen spoellucht als de compressor niet draait dankzij de zogenaamde meeloopregeling. Er wordt maximaal 12% perslucht gebruikt voor de droging, net zo weinig als bij een membraamdroger, maar met een gegarandeerd dauwpunt van -40°C.

Naast het zeer lage dauwpunt en het lage energieverbruik heeft de adsorbtiedroger nog een groot voordeel: het is super robuust en ongevoelig voor ammoniak, water, vorst en oliesporen.

Als u de laatste geurtjes nog uit de perslucht wilt halen kunt u het model met een actief koolkolom gebruiken.

MelQ perslucht tank opslagDoor de lucht te drogen vóór de tank zal deze altijd droog blijven waardoor we met één tank kunnen volstaan. De compressor kan mooie compressie runs maken wat ideaal is voor de olie en praktisch bij piekverbruik. U zult bij MelQ dus geen condensaftapventiel vinden.

MelQ heeft voor u de juiste materialen geselecteerd; bij het juiste onderhoud bent u verzekert van een extreem lange draaitijd!


De voordelen

 • ✓ Snel en foutloos aansluiten.
 • ✓ Laag energieverbruik en gegarandeerde voedselkwaliteit perslucht.
 • ✓ Eenvoudig onderhoud, en lage onderhoudskosten dankzij de betrouwbare techniek.
 • ✓ Geen olie emulsie door olie keuze en warme compressor.
 • ✓ Beschikbaar met én zonder actief koolkolom.
 • ✓ Gegarandeerd dauwpunt van -40°C om bacteriële groei te voorkomen.
 • ✓ Lange levensduur.

Specificaties

 • ✓ 2.2 kW Compressor - 220 l/min
 • ✓ 13.2 m³/h
 • ✓ Max. werkdruk 10 Bar
 • ✓ Inhoud tank: 270 L
 • ✓ Druk dauwpunt -40°C
 • ✓ Voedselveilige olie


Lees ons Privacy statement.